Zelf gepelde tomaten inmaken

Ingrediënten

Gepelde tomaten opleggen doe je in een handomdraai. Ze zijn heerlijk eenvoudig in gebruik en vormen een uitstekende basis voor al je pastasauzen, soepen, groenteschotels, ratatouilles, maar kunnen evengoed zuiver op de pizza of op een bruschettahapje. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Was de tomaten en ontkroon ze.

  2. Breng een grote pot met water aan de kook.

  3. Dompel elke tomaat een halve minuut onder in het kokende water en laat ze daarna onder koud water schrikken zodat je ze gemakkelijk kan ontvellen.

  4. Steriliseer de inmaakpotten en vul ze met de ontvelde tomaten en het kookvocht. Deze mogen barsten. 

  5. Bestrooi met zout en stop een blaadje basilicum per pot. Vul eventueel op met wat extra kokend water.

  6. Sluit de bokalen goed af en laat ze 25 minuten steriliseren in ruim kokend water. 

  7. Laat de bokalen afkoelen in het water, droog af en bewaar op een koele, droge en donkere plaats. 

0
Nog geen stemmen

Tomaten bij de vleet: inmaken die handel!

Van halfweg augustus tot in september is het tomatentijd. Aan spotgoedkope prijzen worden ze verkocht. Of misschien heb je er wel in jouw serre staan? 

 

Geen idee hoe je ze allemaal moet verwerken?

Inspiratie en tips vind je hier.