Tonijn met aardpeer en koriander

Ingrediënten

  • 500 g verse tonijnfilet
  • 200 g zwarte sesamzaadjes
  • 100 g mishima yukari
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheut room
  • 200 g yoghurt
  • amandelpasta
  • komijn
  • couscouskruiden
  • een paar blaadjes rode zurkel
  • 8 radijsjes
  • 1 bundel verse (Vietnamese) koriander

We gebruiken aardpeer (in het Frans heet dat topinambour), maar je kan dit gerecht ook maken met artisjok. Die hebben allebei een soort notensmaak die goed samengaat met de tonijn. De aardpeer heeft de langste gaartijd, dus daar begin je mee.

Mishima yukari (dat is gedroogde sisho, een plant uit de muntfamilie, gemengd met zeezout, je kan het online kopen)

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Japans
Glutenvrij

Bereiding

  1. Je snijdt de knollen in schijfjes en stooft die met wat room tot ze al dente zijn, beetgaar dus. Af en toe draai je de schijfjes om. En zeker niet bruin laten worden, dan verlies je de groentesmaak. 

  2. Bij dit gerecht komt een saus op basis van yoghurt. Daar doe je een beetje amandelpasta bij naar smaak. Amandelpasta is pure amandel zonder toevoeging van suiker of zout. Met de pasta verzacht je het zure van de yoghurt wat.

0
Nog geen stemmen