Speculaasbuche, caramel en sinaasappel

Ingrediënten

  • 280 gr speculaas
  • ¼ l volle room
  • 310 gr griessuiker
  • 2 eieren
  • 2 dooiers
  • 6 cl sinaasappelsap
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Speculaas grof breken. Room opkloppen, niet al te vast.

  2. Volle eieren en dooiers en suiker opkloppen tot het mengsel mooi luchtig is.

  3. Speculaas mengen met de room, geklopte eitjes ondermengen, voorzichtig. In cakevorm gieten en invriezen gedurende 4 uur.

  4. Suiker smelten en aan de kook brengen. Zachtjes laten sudderen tot caramel. Sinaasappelsap toevoegen, niet schrikken : wordt eerst heel vast.

  5. Ijsbuche in schijfjes snijden, saus erover gieten. Versieren met speculaaspoeder.

0
Nog geen stemmen