Rosbief met snelle vleessaus

Ingrediënten

  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 8 takjes salie
  • 8 takjes tijm
  • 700 gefileerde runderfilet
  • ½ rode ui
  • 12 dwergchampignons
  • 1 el bloem
  • 1 klein glas rode wijn
  • 300 ml bouillon van biokip
  • 2 el mierikswortelsaus
  • 1 th lepel Engelse mosterd
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pluk de rozemarijn-, salie- en tijmblaadjes en hak ze fijn. Draai het vuur onder de lege braadpan helemaal open. Meng de kruiden onder elkaar en verspreid ze over de snijplank met een flinke snuif zout en peper. Snij de filet in de lengte doormidden en rol elke helft over de snijplank zodat ze helemaal met kruiden bedekt zijn. Leg het vlees in de warme, lege braadpan met een flinke scheut olijfolie. Draai het vlees elke minuut om terwijl je de rest bereidt. Vergeet de uiteinden niet dicht te schroeien.

  2. Zet het vuur van de runderfilet zachter. Pel de rode ui half en snij hem fijn in de keukenmachine. Gooi de ene helft van de ui bij de runderfilet met een scheut olijfolie en de andere helft in een slakom. Spoel de champignons af in een vergiet, snij ze fijn in de keukenmachine en voeg ze toe aan de runderfilet. Roer alles door elkaar en draai de filet geregeld om gedurende vijf minuten.

  3. Leg de runderfilet op een bord. Druppel er wat olijfolie over en dek hem af met huishoudfolie. Roer één grote eetlepel bloem in de pan. Voeg er een klein glas rode wijn aan toe en zet het vuur hoger. Laat het koken tot er bijna niets overblijft en roer er dan 300 ml kippenbouillon onder. Laat sudderen tot je een dikke en glanzende massa krijgt.

  4. Smeer 2 lepels mierikswortelsaus en één theelepel Engelse mosterd op een ander plat bord. Snij het vlees met grote halen snel in repen van één centimeter. Strooi er vanaf zekere hoogte een snuifje zout en peper over en leg dan het rundvlees op de mierikswortelsaus en de mosterd. Voeg al het overige sap bij de vleessaus en dien die op in een kannetje.

0
Nog geen stemmen