Mosselsoepje met saffraan, tomaat en verse dragon

Ingrediënten

  • ½ kg mosselen
  • 1 tomaat, in brunoise gesneden
  • 2 gr geconfijte limoenzeste
  • ½ l room
  • 3 dl melk
  • 2 teentjes look
  • 200 gr mirepoix
  • olijfolie
  • 1 bosje verse dragon
  • julienne van wortelen
  • julienne van prei
  • 2 verse gepelde tomaten (in stukjes gesneden)
  • 1 th lepel ketchup
  • ½ dl pastis
  • 1 bosje gedroogde tijm
  • witte wijn
  • witte ui (in fijne reepjes)
  • shiso of bieslook
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep
Voorgerecht

Bereiding

  1. Mirepoix aanstoven in een beetje olijfolie. Verse stukjes tomaat toevoegen. Blussen met pastis en goed laten verdampen. Look toevoegen en de mosselen hierin laten garen. Een scheutje witte wijn toevoegen. Takjes gedroogde tijm erbij, en brand steken met bunzenbrander. Deksel erop en even laten sudderen (5min.).

  2. Mosselvocht door een zeef halen en kort laten koken. De jus opwerken met stukjes tomaat, ketchup, room, saffraan en dragon. Enkel mosseltjes erbij en passeren.

  3. Enkele mosseltjes op de rand van het bord als garnituur, dresseren met witte ui, geconfijte limoen, en eventueel wat shiso of bieslook. Mosseltjes in het bord plaatsen. Garneren met worteltjes, wit van de prei en stukje tomaat.

5
Average: 5 (1 vote)

Pupitre, Brut Gold Label (Cava, Spanje)

 Frui, €6,5
Spotgoedkope maar oerdegelijke belletjeswijn. Witte bloemen, groene appel en peer à volonté.

.