Griekse yoghurt met acaciahoning en muesli

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de havervlokken, de amandelen, de pecannoten en de zonnebloempitjes door elkaar. Voeg de honing, de ahornsiroop, de zonnebloemolie, de kaneel, het appelsap en het zout toe. Meng opnieuw alles door elkaar. Leg het mengsel op een ovenplaat en rooster het 30 minuten in de oven.

  3. Haal de ovenplaat uit de oven. Meng de abrikozen met de pruimen, de rozijnen, de appels en de kokosnoot. Roer er het notenmengsel door. Zet deze mengeling 10 minuten op een ovenplaat in een oven van 160 °C.

  4. Haal de ovenplaat uit de oven. Meng goed zodat de zaden niet aan elkaar gaan plakken en zet opnieuw 20 minuten in een oven van 160 °C.

  5. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. Schep telkens 2 eetlepels muesli in 4 kommen. Voeg de Griekse yoghurt toe en giet er de honing over.

0
Nog geen stemmen

Gezonde gastvrijheid

Auteur:
Lucrèce Wellekens &
C. Van Hauwermeiren
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002223358