Gemarineerde lamskoteletten met citrusvruchten

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Grieks

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel en de citroen. Rasp de schillen fijn en meng 1 eetlepel van elk met de komijn, het citroensap en de helft van het sinaasappelsap. Leg de lamskoteletten in een schotel, voeg de marinade toe en wentel het vlees erin. Dek af met folie en laat minstens 30 minuten rusten. 

  2. Maak ondertussen de Marokkaanse tomatensalade: ontpit de tomaten en snijd ze in grote stukken, voeg de gesnipperde ui, de gehakte peterselie- en muntblaadjes, de olie, het citroensap, zout, peper en komijn toe. Meng goed en zet koel weg.

  3. Verwarm een grill (of grillpan) op hoge temperatuur, laat de uitgelekte en met lookolie ingesmeerde lamskoteletten anderhalve minuut aan elke kant aanbraden. Laat op een gematigd vuur, afhankelijk van de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees, nog 3 tot 7 minuten verder bakken. Kruid met zout en peper en laat 3 tot 4 minuten onder aluminiumfolie rusten.

  4. Dien de gegrilde lamsfilets op met de tomatensalade en brood.

  5. Tip: Laat het vlees de avond ervoor marineren, zo krijgt het meer smaak. Je kan het vlees ook op de barbecue bakken.

0
Nog geen stemmen