Gegrilde kabeljauwfilet met soffritosaus

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets van 200 gr
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 2 bosjes bladpeterselie
  • 160 gr gepelde ui
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was en droog de bladpeterselie. Verwijder de steeltjes. Pel de uien en snijd ze in grove stukken.

  2. Doe de bladpeterselie, de helft van de uien, de zonnebloemolie, het citroensap, de mosterd, peper en zout in de blender. Vermaal tot een zeer fijne saus. Giet de saus over in een kom en voeg er de andere helft van de gesnipperde uien bij.

  3. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauwfilets 5 minuten aan elke zijde totdat ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.

0
Nog geen stemmen

Gezonde gastvrijheid

Auteur:
Lucrèce Wellekens &
C. Van Hauwermeiren
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002223358