Ceviche

Ingrediënten

  • sap van 2 limoenen
  • ½ rode chilipeper, ontpit en in reepjes
  • ½ rode ui, in dunne schijfjes
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gehakte koriander
  • halve rijpe avocado, in blokjes
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Glutenvrij
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snijd de zeeduivel in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een groot diep bord. Giet het limoensap erover en zorg ervoor dat alle plakjes bedekt zijn. Dek af met plasticfolie en zet een uurtje in de koelkast om te marineren. Giet het limoensap weg en doe de vis samen met de chilipeper, ui, tomaatjes, avocado, olijfolie en een beetje zout naar smaak in een kom.

  2. Hussel alles goed door elkaar. Verdeel de ceviche over 4 bordjes, bestrooi met de gehakte koriander en serveer meteen.

4
Average: 4 (1 vote)

Brancott Estate, Sauvignon blanc Brut (Marlborough, Nieuw-Zeeland)

Makro €8,99

Bubbels uit Nieuw-Zeeland met de kruidige frisheid van passievrucht, limoenzeste en groene appel.