Wat is de juiste cuisson van steak bleu chaud, kalfsfilet rosé en lamscarré à point?

Steak bleu chaud: zet de steak 2 à 3 minuten in een oven van 180°C. Haal de steak uit de oven en bak in olie en boter. Haal het vlees uit de pan zodra het gekorst is.

Kalfsfilet: verwarm boter met wat olie in de pan. Kruid het vlees met peper en zout. Als de pan goed heet is, leg je het vlees erin. Laat het vlees mooi korsten voor je het draait. Bak het kalfsvlees mooi rondom rond. Om de cuisson te bepalen zet je de filet in een oven van 180°C: voor rosé een 4-tal minuten.

Lamscarré: verwarm boter met wat olie in de pan. Kruid het vlees met peper en zout. Als de pan goed heet is, leg je het vlees erin. Laat het vlees mooi korsten voor je het draait. Draai om en laat de andere kant kleuren. Om de cuisson te bepalen zet je de filet in een oven van 180°C: voor à point een 8-tal minuten. (het vlees is nog roze maar er komt geen vocht of bloed meer uitkomt).

Tip: Laat je vlees altijd nog even rusten (onder zilverpapier) voor je het serveert. Dep ook goed af.